Vádemelés

2022.06.07. 14:49

Balesetet okozott az eltiltott jászfényszarui sofőr, segítség nélkül tovább hajtott

A közlekedési büntetőügyekért felelős Szolnoki Járási Ügyészség segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy 33 éves jászfényszarui férfi és két társa ellen.

Szoljon.hu

Fotó: Illusztráció / Shutterstock.com

A járművezetéstől eltiltás alatt álló férfi tavaly ősszel, Jászladány egyik útkereszteződésében, személyi sérüléssel járó közúti balesetet okozott, majd autóját a kereszteződésben hagyva, két utasával együtt, segítségnyújtás nélkül elsétált a helyszínről, pedig a vétlen autót vezető férfi és utasa megsérült a balesetben – közölte hírportálunkkal a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a férfi 2021. szeptember 12-én délután, személyautóval közlekedett Jászladány utcáin, annak ellenére, hogy el volt tiltva a járművezetéstől. Az autóban vele utazott egy 40 éves nő két kiskorú gyermekével és 20 éves fiával.

A járművet vezető férfi figyelmen kívül hagyva a STOP táblát, lassítás nélkül behaladt az Újszászi út és a Nagydabi út kereszteződésébe, s összeütközött a védett útvonalon közlekedő, balról érkező személygépkocsival, amelynek sofőrje és mellette ülő utasa is nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett.

A balesetet okozó, eltiltás alatt álló vádlott utasai kíséretében kiszállt az autójából, s anélkül, hogy bármelyikük meggyőződött volna arról, hogy a másik gépkocsi utasai segítségre szorulnak-e, elsétáltak a helyszínről, mintha a balesethez, az kereszteződésben hagyott autóhoz, a sérültekhez nem is lett volna közük.

Mindezeken túl a vádlottal utazó nő, mint szülő súlyosan veszélyeztette két kiskorú gyermeke erkölcsi és érzelmi fejlődését azzal, hogy helytelen példát mutatott, amikor a baleset helyszínéről anélkül távozott, hogy a sérülteknek felajánlotta volna segítségét, értesítette volna a hatóságot.

Az ügyészség a balesetet okozó férfivel és a vele utazó nővel szemben börtönben letöltendő szabadságvesztés kiszabását és közügyek gyakorlásától történő eltiltásukat indítványozta. A nővel szemben az ügyészség korábbi, felfüggesztett börtönbüntetésének végrehajtására is indítványt tett, mert annak próbaideje alatt követte el jelen bűncselekményét. Az autóban utazó fiatalabb férfivel szemben az ügyészség pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

Az ügyben a Jászberényi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában