Vádemelés

2022.06.08. 14:58

Életveszélyes sérüléssel végződött egy mezőtúri szülinapi parti

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség életveszély okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy 25 éves kecskeméti nő ellen, aki egy születésnapi összejövetelen kialakult vita során megverte, megrugdosta az ünnepeltet.

Szoljon.hu

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A vádirat szerint a nő 2021. augusztus 23-án este, meghívottként volt jelen a 40-dik születésnapját ünneplő hölgy mezőtúri lakásán – közölte Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

Az este folyamán a vádlott leittasodott és egy féltékenységből eredő szóváltást követően rátámadt ugyancsak ittas vendéglátójára. A vádlott pofon vágta a sértettet, aki hanyatt esett. Majd a padlón fekvő hölgy mellkasára térdelt és egymás után többször ököllel az arcába csapott.

Két másik vendég lefogta a vádlottat és leültette az ágyra, nyugtatni próbálták. A nő azonban hirtelen felugrott és nagy erővel belerúgott a még mindig a padlón heverő sértett mellkasába.

Ezt követően az egyik vendég kivezette a lakásból a vádlottat.

A sértett hölgyet, fájdalmai miatt, másnap kórházba szállították, ahol megállapították, hogy többszörös bordatörése miatt életveszélyes állapotban van. Az orvosok szakszerű beavatkozással elhárították az életveszélyt.

A főügyészség azt indítványozta vádiratában, hogy a bíróság börtönben letöltendő szabadságvesztéssel sújtsa az erőszakos bűncselekmények miatt már többször büntetett vádlottat, s tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

Az ügyészség mértékes indítványa alapján a vádlottnak – amennyiben az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz – 4 év 2 hónap letöltendő börtönbüntetéssel kell számolnia.

Az ügyben a Szolnoki Törvényszék dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában