Ítélet

2022.06.16. 12:18

Ezer forintot rabolt, több mint 2 és fél év börtönre ítélték a jászapáti fiatalt

A fellebbezések nem vezettek eredményre.

Szoljon.hu

Fotó: Illusztráció/Shutterstock.com

A Szolnoki Törvényszéken másodfokon, jogerősen lezárult annak a 19 éves fiatalembernek a büntetőügye, aki 2021. január 30-án Jászapátin kirabolt egy akkor 18 éves fiatalt. Délután fél öt körül szólította meg az utcán, majd mellé szegődött és pénzt követelt tőle. A fiú nem adott, ezért megfenyegette, hogy „megvágja” és „nyakon szúrja”, ha nem teszi, amit mond – közölte hírportálunkkal a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya.

Időközben a helyi parkhoz értek, ahol a kerékpárjával egy padhoz szorította, majd meglökte, amitől a padra esett. Ekkor átkutatta a zsebeit, miközben egyszer ököllel arcon ütötte, majd a fiú kabátjában talált ezer forint készpénzzel elmenekült. Előbb azonban megfenyegette, hogyha bárkinek beszél a történtekről, „felgyújtja a házukat”. 

A fiú 8 napon belül gyógyuló könnyebb sérüléseket szenvedett.

Az ügyben 2021. április 26-án emelt vádat a Jászberényi Járási Ügyészség. A Jászberényi Járásbíróság 3 tárgyalást tartott. Az utolsón, 2021. december 15-én ítéletet hozott. A büntetlen előéletű fiatalembert rablás bűntette miatt 2 év 7 hónap börtönre ítélte és 3 évre eltiltotta a közügyektől. Az ügyészség a vádlott terhére súlyosításért jelentett be fellebbezést, míg a vádlott védője enyhítésért fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol nemrég jogerősen befejeződött.

A fellebbezések nem vezettek eredményre. A Szolnoki Törvényszék június 13-án meghozott másodfokú döntésében az elsőfokú bíróság törvényes és megalapozott ítéletét helybenhagyta. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában