Ámokfutó

2022.06.09. 09:45

Fegyverneki férfi lövöldözött Kiskunfélegyházán - videóval

Hangfalat akart eladni, végül fegyvert rántott.

szoljon.hu

Fotó: Ügyészség.hu

A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség fegyveresen elkövetett garázdaság bűntette miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állított egy fegyverneki férfit – közölte hírportálunkkal a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.

A vád szerint a férfi barátjával együtt március 14-én egy kiskunfélegyházi parkolóban találkozott négy másik emberrel egy hangfal eladása kapcsán. Ám ott barátja korábbi haragosaival futottak össze.

A hangfalvásárlás meg is hiúsult, sőt, attól tartva, hogy bántalmazni fogják őket, a vádlott barátjával együtt autóba pattant. A másik társaság viszont utánuk eredt, erre a vádlott a kesztyűtartóból gáz-riasztó fegyvert rántott elő, a lehúzott ablakból vaktában hat lövést adott le.

A vevőjelölt és barátai a lövésektől megrémültek és értesítették a kiskunfélegyházi rendőröket.

A lövöldöző férfi riadalmat keltő, megbotránkoztató tette miatt a Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban kezdeményezte felelősségre vonását és fegyveresen elkövetett garázdaság bűntette miatt bíróság elé állította.

A Kiskunfélegyházi Járásbíróság a büntetlen előéletű férfit a váddal egyezően bűnösnek mondta ki, vele szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki. Az ítéletet mindenki tudomásul vette, így az jogerős.

A lövöldözést térfigyelő kamera rögzítette.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában