Frissítve / Galériával

2022.06.20. 13:37

Húsz hektárnyi területen gyulladt ki a gabona Martfűnél

A tűzoltók nagy erőkkel indultak a helyszínre.

Szoljon.hu

A tűzoltók megkezdék az utómunkát Martfűn

Fotó: Mészáros János

Frissítés - 15.44

A katasztrófavédelem újabb részleteket közölt hírportálunkkal a Martfű melletti tűzesetről.

Eszerint 15 hektár gabona és 5 hektár tarló gyulladt ki hétfő délután Martfű külterületén, a Zsófia halom mellett. A lángok átterjedtek a közeli erdősávra, szalmabálákra, valamint több ház udvarára is. Az egyikben egy fából készült tároló teljesen leégett, a benne lévő gázpalack pedig felrobbant.

A szolnoki, mezőtúri, kunszentmártoni, szentesi és szarvasi hivatásos, illetve a tiszaföldvári önkormányzati tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett tizenegy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be, közben két erőgép tárcsázta körbe a területet.

Frissítés - 15.20

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság arról tájékoztatott, hogy a tűzoltók megkezdték az utómunkálatokat Martfűnél, a 442-es út mellett lángra kapott gabonamezőn.

Korábban írtuk

Nagy területen, mintegy negyven hektáron ég a lábonálló gabona Martfűnél, a 442-es út mellett – tájékoztatta hírportálunkat a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság. A tűz kerteket veszélyeztet. A helyszínre elsőként kiérkezett tiszaföldvári önkormányzati tűzoltók már megkezdték az oltási munkálatokat. A területre tartanak a szolnoki, a mezőtúri, a szentesi hivatásos tűzoltók és a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat, valamint Szolnokról, Szarvasról és Kiskunfélegyházáról vízszállító járművek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában