Kék hírek

2022.06.13. 10:10

Letartóztatásban a karcagi emberölési kísérlet gyanúsítottja

A karcagi férfi rövid vitát követően késsel szívtájékon szúrt egy másik férfit.

Szoljon.hu

Fotó: Illusztráció/Shutterstock.com

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt tett indítványt annak a 18 éves karcagi férfinek a letartóztatására, aki a múlt héten, csütörtökön, Karcag belvárosában, rövid vitát követően késsel szívtájékon szúrt egy másik férfit. Az ügyészség indítványa alapján a nyomozási bíró letartóztatta a gyanúsítottat – közölte hírportálunkkal a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi  június 9-én kora délután, Karcag belvárosában, egy korábbi nézeteltérés miatt összeszólalkozott a sértettel. Szóváltásuk közben a gyanúsított lökdöste és többször megütötte a férfit, majd ruhájából előhúzott egy 10 centiméter pengehosszúságú kést, s azzal szívtájékon szúrta vitapartnerét.

A gyanúsított olyan erővel szúrta a kést a sértett mellkasába, hogy annak pengéje kitört a markolatból, és az úttestre esett. A gyanúsított megpróbálta felvenni a földről a pengét azért, hogy újra rátámadjon áldozatára. A sértett azonban gyorsabb volt nála, fölkapta az úton heverő késpengét és elhajította, ezzel elhárította a megölésével fenyegetődző gyanúsított újabb támadását.

A gyanúsított által okozott szúrás igen mélyen, 8 centiméterre hatolt a sértett mellkasába, de a szerencsés véletlennek köszönhetően csak 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérülést okozott neki.  

Az ügyészség a gyanúsított letartóztatását azért indítványozta, mert fennáll a veszélye annak, hogy a kiszabható büntetés súlyától (5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztés) tartva, szabadlábon hagyása esetén elrejtőzne a hatóságok elől, s ezzel kivonná magát a büntetőjogi felelősségre vonás alól, illetőleg a tanúk megfélemlítésével megnehezítené a bizonyítást, s annak kockázata sem zárható ki, hogy a korábban csoportos garázdaság bűntette miatt elítélt férfi a kényszerintézkedés elrendelése nélkül újabb hasonló bűncselekményt követne el.

A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírója alaposnak ítélte az ügyészség indítványát, letartóztatta a gyanúsítottat.

A gyanúsított tudomásul vette a bíróság döntését, védője még nem nyilatkozott, így a döntés nem végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában