Vádemelés

2022.06.03. 14:10

Tartozás miatt vitáztak a szolnoki piacon

Szoljon.hu

Fotó: Illusztráció/Shutterstock.com

A Szolnoki Járási Ügyészség önbíráskodás bűntette miatt emelt vádat egy nyírtassi házaspár ellen – jelezte a megyei főügyészség. 

A vádirat szerint a 62 éves férfi és 64 éves felesége március 30-án délelőtt, a szolnoki vásárcsarnokban összeszólalkozott egy ott árusító férfivel, aki 50.000 forinttal tartozott nekik hónapok óta, s azt mondta, most sem tud fizetni.

Erre az ingerült férj lefogta a sértett kezét, és kivette a kabátzsebéből annak mobiltelefonját, közben azt hangoztatta, hogy mindjárt nyakon csapja adósát, amiért az nem fizet. Eközben az asszony is rángatta a sértett ruháját, s dulakodás közben kivett a sértett zsebéből 23.500 forint készpénzt.  

A házaspár végül azzal távozott a piacról, hogy a mobiltelefont majd akkor kapja vissza a sértett, amikor a fennmaradó tartozását is rendezi.

Az ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság az önbíráskodó férfivel és házastársával szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki. Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság dönt, várhatóan tárgyalás mellőzésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában