Tűz

2022.06.22. 11:52

Több mint nyolcvan hektárnyi terület égett le kedden a Jászkunságban

Nem csak tarló, hanem gabona és száraz aljnövényzet is égett.

Szoljon.hu

Fotó: Életjel ÖTE

Kedden is több, nagyobb kiterjedésű szabadtéri tüzet kellett megfékeznie a Jászkunság tűzoltóinak – tájékoztatta hírportálunkat a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság. Összesen tíz riasztás érkezett ezzel kapcsolatban a megyei műveletirányítási ügyeletre, a leégett terület nagysága összességében meghaladta a nyolcvan hektárt. Nem csak tarló, hanem gabona és száraz aljnövényzet is égett.

A legsúlyosabb helyzet Jászladány, Tiszaföldvár és Túrkeve külterületén alakult ki, ahol harminc, huszonöt és húsz hektárnyi területé égett le. Jászladányon a tűz kárt tett egy mezőgazdasági locsolóberendezésben is. Emellett Mezőhékről, Szolnokról, Tiszabőről, Tiszaburáról, Tiszagyendáról és Tiszapüspökiből érkeztek bejelentések szabadtéri tűzről.

A meleg, száraz időszakban fokozott óvatosságra van szükség a tűzgyújtással összefüggésben, ráadásul szerda éjféltől Jász-Nagykun-Szolnok megyében is tűzgyújtási tilalom lépett életbe!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában