Galériával frissítve

2022.06.13. 07:48

Vonattal ütközött egy kisteherautó Cegléden: egy 17 éves fiatal életét vesztette a balesetben

A tűzoltók feszítővágóval emelték ki az autó vezetőjét.

Szoljon.hu

Fotó: Donka Ferenc

Frissítés 13:50 

A MÁV tájékoztatása szerint befejezték a baleseti helyszínelést, a vonatforgalom újraindult Cegléd és Kecskemét között. A Nyugati pályaudvarról Szegedre tartó 704-es számú Aranyhomok IC és a Szegedről a Nyugati pályaudvarra tartó 705-ös számú Tömörkény IC már az eredeti útvonalon közlekedik. A Budapest–Szeged vonalon még várhatók hosszabb menetidők, a menetrendszerű vonatközlekedés a délutáni órákra állhat helyre.

Frissítés 9:38

Cegléden, a Dohány utcán közlekedett kisteherautójával egy 17 éves helybéli férfi június 13-án reggel, amikor az elsődleges adatok szerint a fényjelző készülék tilos jelzése ellenére az ott lévő vasúti átjáróba hajtott, és vonattal ütközött – közölte a police.hu.

A fiatal a helyszínen belehalt elszenvedett sérüléseibe. A Ceglédi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja a baleset körülményeit.

Frissítés 8:45 

A MÁV tájékoztatása szerint a Torontál IC utasait a Katasztrófavédelem segítségével Cegléd állomásra bekísérik, onnan egy másik vonattal utazhatnak tovább. A Szegedről Budapestre 6:45-kor elindult 707-es számú Napfény InterCity és a Nyugati pályaudvarról Szegedre 6:53-kor elindult 702-es számú Tiszavirág InterCity Abony felé kerülnek, és onnan folytatják útjukat Cegléd, illetve Nagykőrös felé. Emiatt hosszabb menetidővel közlekednek.
A Kecskemétről Szolnokra 7:12-kor elindult 7612-es személyvonat nem érinti Ceglédet, közvetlenül Abony felé tér le Szolnokra. A Ceglédre tartó utasok Nagykőrösön szállhatnak át a 707-es számú Napfény InterCity-re.

Korábban írtuk:

Személyvonattal ütközött össze egy kisteherautó hétfő reggel Cegléden, a Dohány utcai vasúti átjárónál – közölte a megyei katasztrófavédelem.

Az ütközés következtében a kisteherautó vezetője beszorult, a ceglédi hivatásos tűzoltók feszítővágóval kezdték meg kiemelését. A balesethez a társhatóságok is kiérkeztek, a beavatkozás idejére Cegléd és Nagykőrös között leállították a vasúti forgalmat.

A MÁVINFORM tájékoztatása szerint a Szegedről a Nyugati pályaudvarra 5:47-kor elindult 709-es számú Torontál InterCity a ceglédi állomás közelében egy vasúti átjáróban ütközött az autóval. A helyszínelés ideje alatt - várhatóan kora délelőttig - Nagykőrös és Cegléd között nem közlekedhetnek a vonatok. 
Vonatpótló autóbuszt rendeltek az utasok elszállításához. A Budapest–Szeged közötti IC vonatok hosszabb menetidővel közlekednek a pótlóbuszos közlekedés és az átszállások miatt.

A vonaton senki nem sérült meg. A vasúti átjáróban a fénysorompó jól működött, piros jelzést mutatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában