Vádemelés

2022.07.31. 20:59

A buszon nézte ki áldozatát a szolnoki rabló

Az áldozat súlyosan megsérült a rablás közben.

Szoljon.hu

Fotó: Illusztráció/Shutterstock.com

A Szolnoki Járási Ügyészség rablás bűntette, súlyos testi sértés bűntette, közokirattal visszaélés vétsége és készpénz-helyettesítő fizetési eszköz felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat azzal a 30 éves szolnoki lakhelyű férfivel szemben, aki 2021 márciusában, Szolnokon az egyik helyi járaton a mellette ülő 62 éves nőt a buszról leszállva követte, majd megütötte és tőle a táskáit a benne lévő értékekkel együtt elvette.

Mint azt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészségtől megtudtuk, a vádirat szerint a 30 éves férfi 2021. március 7-én délután, Szolnokon az egyik helyi járaton utazott, ahol leült egy 62 éves nő mellé. A vádlott látta, hogy a nő táskájában van a pénztárcája, ezért elhatározta, hogy azt elveszi tőle.

Amikor a nő a buszról leszállt, a férfi követte, a buszmegállótól mintegy 20 méterre hirtelen elé lépett, és ököllel, nagy erővel arcon ütötte, amitől a nő a járdára esett.

A férfi ekkor elvette tőle az oldaltáskáját és a kezében lévő másik táskáját, majd azokkal elment a helyszínről.

A férfi a pénztárcában lévő készpénzt, bankkártyát, és a táskában lévő mobiltelefont – 10 ezer forint értékben – magához vette, majd a pénztárcát és az abban lévő okiratokat az utcán eldobta.

Ezután a bankkártyával, mivel annak PIN kódja is a pénztárcában volt, egy ATM-en keresztül felvett 22 ezer forint készpénzt, majd további 6 ezer forintot még megpróbált, de azt a bank már elutasította.

A nőnek a bántalmazás következtében az arcán zúzódásos sérülései keletkeztek, illetve eltört a jobb oldali arccsontja.

A vádlott többször volt már büntetve vagyon elleni és erőszakos bűncselekmények miatt, a rablásért és testi sértésért is erőszakos többszörös visszaesőként kell felelnie.

Az ügyészség a vádlottal szemben a bűncselekmény beismerésének esetére 11 év fegyházban letöltendő szabadságvesztést, ezen kívül 10 év közügyek gyakorlásától eltiltást és vagyonelkobzást indítványozott a vádiratában.

Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság dönt majd, a döntést a vádlott letartóztatásban várja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában