Galériával

2022.07.04. 14:19

Élmezőnyben végeztek a szolnoki tűzoltók az országos megméretésen

A lánglovagoknak a szakmai és vezetéstechnikai feladatokon túl komoly elméleti tesztekkel is meg kellett birkózniuk.

Szoljon.hu

Fotó: Szőke Péter - BM OKF

Húsz hivatásos és tizenkét önkéntes, önkormányzati, illetve létesítményi tűzoltókból álló csapat – köztük a Szolnoki Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságé – mérte össze rátermettségét a több helyszínen zajló XIII. Országos Tűzoltószakmai Vetélkedőn – számolt be hírportálunknak Németh Ádám megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

A lánglovagoknak a szakmai és vezetéstechnikai feladatokon túl komoly elméleti tesztekkel is meg kellett birkózniuk. A beosztotti, irányítói, gépjárművezetői tesztlap, valamint a gépjárművezetőknek összeállított, kifejezetten nehéz KRESZ-teszt valódi próbatételt jelentett, ráadásul teljesen más jellegűt, mint amit bevetés közben átélnek.

A beosztotti és irányítói állomány tagjai közül az egyéni számokban csak azok indulhattak, akik az elméleti feladatokat jól teljesítették. Közülük az első nyolc vághatott neki a versenypályának.

A hivatásosoknak középmagas épületben keletkezett tűz oltását, bennrekedt emberek mentését, gázolajtartály szivárgásának megszüntetését, veszély elhárítását, illetve sérült mentését kellett megoldaniuk. A 20 csapat – valamennyi megyei igazgatóság, plusz a fővárosi különítmény – magas színvonalon teljesített. A versenybírák árgus szemekkel figyelték a szakmaiságot, büntetőpont járt az időkeret túllépéséért éppúgy, mint a hibás megoldásokért.

A kiélezett küzdelemben a Szolnoki Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapata végül a negyedik helyet szerezte meg – tudtuk meg Németh Ádámtól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában