Bűncselekmény

2022.07.26. 11:34

Egy krosszmotort is ellopott a kecskeméti szaküzletből egy mezőtúri férfi

A Kecskeméti Járási Ügyészség lopás és egyedi azonosító jellel visszaélés miatt vádat emelt egy többszörös, különös visszaeső férfival szemben, aki egy motoros szaküzlet udvarába a kaput leemelve bement, majd a raktárépület lemezfalát lefeszítve a raktárból 22 millió forint értékben motoros felszereléseket és alkatrészeket vitt el úgy, hogy az udvarban parkoló céges kisteherautó rendszámát a saját járművére felszerelve hajtott el a helyszínről.

Szoljon.hu

Fotó: Illusztráció / Shutterstock.com

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtóközleménye szerint a mezőtúri férfi – az ügy vádlottja – 2018 szeptemberében, a nyitvatartási időn túl, egy kecskeméti motoros szaküzlet bekerített udvarába a zárt kaput leemelve bement és az ott parkoló kisteherautóról átszerelte a rendszámtáblát a saját autójára annak érdekében, hogy a későbbiekben a lebukás veszélyét csökkentse.

Ezt követően a vádlott a jármű rakterét lezáró lakatot, majd az alkatrészraktár lemezfalát is lefeszítette és 60 darab motoros nadrágot, 70 pár motoros kesztyűt, 100 darab  kormányt, 20 darab  felnit és 450 darab  fékbetétet, emellett tömítőszelepeket, gumiabroncsokat, valamint egy 2,5 millió forint értékű krosszmotort vitt el.

A vádlott a krosszmotort egy ismerősének értékesítette, amit utóbb a kecskeméti nyomozók lefoglaltak és a sértettnek kiadtak, ezáltal a 22 millió forintot meghaladó kár töredéke térült meg.

Az ügyészség a többszörös, különös visszaeső férfit jelentős értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás mellett egyedi azonosító jellel visszaélés bűntettével vádolja és ezért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy feltételes kedvezménnyel nem szabadulhat. Ügyében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában