Jászság

2022.07.11. 17:12

Helikopterrel bukkantak a legeltetés közben eltévedt, sérült férfi nyomára

Az ügyeletesek jó helyzetfelismerésének, lelkiismeretességének és a pilóták rátermettségének köszönhetően találtak meg egy, a jászságban több órája eltűnt, sérült, kitikkadt férfit.

Szoljon.hu

Forrás: Police.hu

Egy ötvenöt éves helyi lakos tévedt el szarvasmarhaterelés közben a Jászdózsa és Jászapáti közötti területen – érkezett bejelentés a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába július 9-én délután négy óra után.

A férfiről azt feltételezték, hogy megsérült, ráadásul nem tudta megmondani, hogy pontosan hol van, nem tudott tájékozódni, helyismerete nem volt és a telefonos kapcsolat is megszakadt vele – tudtuk meg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságtól.

A kutatást a szárazföldön nehezítette, hogy egy hatalmas külterületi, részben művelt terep, ahol a betakarítás még nem kezdődött el. Annyi információ állt rendelkezésre, hogy a veszélyhelyzetben lévő férfi egy napraforgó tábla melletti magasles alatt húzta meg magát.

Az ügyeletvezető felmérve a helyzetet és a lehetőségeket, a levegőből is próbált meg segítséget nyújtani a keresésben. Szerencsére a bejelentés időpontjában a Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatósága Légirendészeti Szolgálata és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai akcióban voltak a rendőrség egyik helikopterével a Tiszánál és a Tisza-tónál, valamint a tó környező településeinél egy összehangolt ellenőrzés résztvevőiként.

Az összehangolt munkának köszönhetően a férfi segítségére siettek
Forrás: Police.hu

Ezt az egységet irányították át a kutatási feladatra, akik a szolgálati helikopterrel a megadott terület fölé repültek, és az ügyeletes közreműködésével – akinek időközben ismét sikerült felvennie a kapcsolatos a férfivel –, rövid időn belül Tarnaörs külterületén megtalálták a bajbajutottat. A mentés igazi csapatmunka volt: a pilóta megállapította a helyszín koordinátáit, így az ügyeletes szárazföldi egységet tudott a helyszínre küldeni.

A rendőrök a nagy melegben vizet adtak a teljesen kitikkadt férfinek, illetve arról is gondoskodtak, hogy hazajusson, sérülése ellátása érdekében pedig értesítették a mentőszolgálat munkatársait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában