Vádemelés

2022.07.29. 11:38

Jogsi nélkül, ittasan száguldozott három gyermekével egy kunhegyesi férfi

Ittasan elkövetett súlyos testi sértést okozó járművezetés és eltiltás hatálya alatt való járművezetés miatt emelt vádat a Szolnoki Járási Ügyészség egy kunhegyesi férfivel szemben. Az illető 2020 augusztusában, Karcag külterületén jogosítvány nélkül, ittasan, a megengedett sebességet jóval túllépve repesztett autójával, miközben a hátsó ülésen három kiskorú gyermeke ült. Ráadásul balesetet okozott, melyben a gyermekek közül egy súlyosan megsérült – tájékoztatta hírportálunkat dr. Ocsovai Ágnes, a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője.

Szoljon.hu

Fotó: police.hu

A vádirat szerint a 42 éves férfi 2021. augusztus 7-én, Karcag külterületén ittasan, a megengedett sebességet jócskán túllépve, 120–135 kilométer per órás sebességgel száguldott Kunmadaras irányába. A személyautóban rajta kívül négyen utaztak: a hátsó ülésen három kiskorú gyermeke, elől egy felnőtt ült.

A vádlott és az anyósülésen utazó személy bekötötték magukat, azonban a hátul ülő gyerekek közül csupán a bal oldali volt biztonsági övvel rögzítve.

A vádlott az ittassága miatt leszaladt az útpadkára, próbált korrigálni, de elveszítette uralmát a jármű felett. Az árokba csapódott, ahol többszöri átpördülést követően a jobb oldalára borulva állt meg.

Fotó: police.hu

A középen ülő gyermek a hátsó szélvédőn kizuhanva az útpadkára esett, eltört a bal oldali combcsontja, ezenfelül számtalan horzsolása és zúzódása keletkezett. A jobb oldalon ülő gyermek szintén kirepült a járműből, ő megúszta kisebb zúzódásokkal és horzsolásokkal. A biztonsági övvel rögzített, bal oldalon ülő gyermek szinte sértetlenül szállt ki az autóból, ahogyan a vádlott és az anyósülésen utazó felnőtt is.

A vádlottat többszörösen büntették már, és jelenleg más bűncselekmény miatt is folyik eljárás ellene.

Az ügyészség a vádlottal szemben börtönben letöltendő szabadságvesztésre, közügyek gyakorlásától és közúti járművezetéstől való eltiltásra tett indítványt. Az ügyben a Karcagi Járásbíróság hoz majd döntést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában