Vádemelés

2022.07.24. 19:25

Kerékpárokra és készpénzre utazott a megrögzött jászapáti tolvaj

Lopás és garázdaság miatt emeltek vádat egy többszörösen büntetett jászapáti férfivel szemben. A vádlott kerékpárokat lopott, illetve egy családi házból is próbált pénzt elemelni, de a házigazda tetten érte.

Szoljon.hu

Fotó: Illusztráció / Shutterstock.com

A vádirat szerint a negyvenkét éves férfi április huszonegyedikén délután ugrott át egy jászapáti családi ház kerítésén, majd a házban magához vett egy táskát, amiben pénzt keresve kutakodott, azonban a házigazda hazaért, és megzavarta – tudtuk meg dr. Ocsovai Ágnestől, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivőjétől. 

Három nappal később a vádlott Jászberényben lopott el egy százezer forint értékű egy kerékpárt úgy, hogy a rajta lévő lakatot lefeszítette, azonban a kerékpárral Jászjákóhalma és Jászapáti között a rendőrök igazoltatták...

És ez még nem volt elég neki, május kilencedikén egy jászapáti cég telephelyéről ismét ellopott egy ötvennyolcezer forint értékű kerékpárt, hamar el is adta. Ezután sem állt le: ugyanezen a napon délután egy helyi italbolt előtt nem bírt magával, és részegen kiabált, majd a kezében lévő üveget a kerékpárútra dobta, ahol az darabokra tört.

Az ügyészség a vagyon elleni és erőszakos bűncselekmények miatt többször is büntetett – különös és többszörös visszaeső – vádlottal szemben fegyházbüntetés kiszabására, közügyek gyakorlásától eltiltásra és vagyonelkobzásra tett indítványt vádiratában.

Az ügyben a Jászberényi Járásbíróság hivatott döntést hozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában