Kék hírek

2022.07.08. 07:31

Két hónap alatt 11 biciklit lopott a jánoshidai férfi

A Jászberényi Járási Ügyészség indítványt tett annak a sorozatos kerékpárlopással gyanúsított jánoshidai férfinek a letartóztatására, aki a nyomozási bíró által elrendelt bűnügyi felügyeletet megszegve, négy alkalommal hagyta el engedély nélkül a kötelező tartózkodási helyéül kijelölt ingatlant.

Szoljon.hu

Fotó: Illusztráció / Shutterstock.com

A rendelkezésre álló adatok szerint a 21 éves férfi ez év április derekától június végéig 11 darab kerékpárt lopott Jászberényben, illetőleg Jásztelken – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség Sajtóosztálya.

Az ügyészség indítványt tett a férfi letartóztatására, a nyomozási bíró azonban elegendőnek tartotta bűnügyi felügyelet elrendelését azzal, hogy a gyanúsított csak külön engedéllyel hagyhatja el a számára kijelölt jánoshidai ingatlant.

A gyanúsított azonban már a bűnügyi felügyelet elrendelésének napját, június 24-ét követő harmadik napon, majd június 5-én történt őrizetbe vételéig még további három alkalommal megszegte a kényszerintézkedés szabályait azzal, hogy a hatóság külön engedélye nélkül átjárt a környező településekre.

Az ügyészség azért indítványozta ismételten a vagyon elleni bűncselekmények miatt többszörösen büntetett gyanúsított letartóztatását, mert fennáll a veszélye, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb hasonló lopások útján próbálna meg pénzt szerezni, illetőleg tanúk befolyásolásával, bizonyítékok elrejtésével megnehezítené a bizonyítást, ugyanakkor igazolódott esetében az is, hogy az enyhébb kényszerintézkedés nem érte el célját.    

A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványa alapján elrendelte a férfi letartóztatását. A végzés ellen a gyanúsított fellebbezett, így letartóztatásról a Szolnoki Törvényszék hoz végleges döntést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában