Galériával frissítve

2022.07.23. 17:38

Kigyulladt egy mozdony Karcagon, késéseket okozott

A tűzoltókat a vasútállomásra riasztották, az utasokért mentesítő járatot küldtek.

Szoljon.hu

Fotó: Daróczi Erzsébet

FRISS – 20:11:

Mérséklődtek a késések záhonyi vonalon, estére helyreáll a menetrend – tájékoztatta hírportálunkat a Mávinform. A karcagi állomáson sincs már korlátozás, kora estére eloltották a kigyulladt mozdonyt. A szolnoki állomáson pedig még késő délután befejeződött a teherkocsi oltása.

Korábban írtuk:

Tűz ütött ki a karcagi vasútállomáson álló vonat mozdonyának belső terében szombat délután – tájékoztatta hírportálunkat a megyei katasztrófavédelem sajtóügyelete.

Az utasok leszálltak, értük mentesítő járatot küld a MÁV. A helyszínre a karcagi és a berettyóújfalui hivatásos, illetve a kunhegyesi önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik az áramtalanítást követően azonnal megkezdték az oltást.

A kigyulladt mozdony a Nyíregyházáról Debrecenen és Szolnokon át Budapestre tartó Tokaj IC (IC 564) mozdonya  volt – tudtuk meg a Mávinformtól. A tájékoztatás szerint az utasok Karcagtól a Latorca IC-vel (IC 33) utazhatnak tovább Budapest felé.

A tűzoltás idejére az állomáson a felsővezeték-hálózat feszültségmentesítése miatt csak egy vágányon közlekedhetnek a vonatok, ezért a forgalom jelentősen lelassul, a záhonyi fővonalon húsz-negyven perccel megnő a menetidő.

Szolnokon is kigyulladt egy tehervonat egyik kocsija, ezért ott is kevesebb vágányon zajlik a forgalom a tűzoltás ideje alatt – áll a Mávinform közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában