BikeSafe

2022.07.24. 06:55

Szolnok több pontján is regisztrálhatták kerékpárjukat a lakosok

A rendőrök egész héten város szerte több helyszínen várták az érdeklődőket a Bike Safe programmal.

Szoljon.hu

Fotó: police.hu

A Szolnoki Rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakemberei az iskolaőrökkel közösen egész héten a város területén több helyszínen regisztrálták az érdeklődők kerékpárjait a Bike Safe program keretén belül – olvasható a police.hu-n. A rendőrök egy-egy ilyen alkalommal a kerékpár minden adatát rögzítik egy adatlapon – szín, típus, gyártó, gyártási szám, jellegzetességek – majd fényképfelvételt is készítenek a járműről, és mindezeket feltöltik a központi adatbázisba.  A nyilvántartási rendszer nagyban elősegíti az ellopott kerékpárok felderítését, megtalálását.

Az információs pontokon a szakemberek tájékoztatták a lakosságot a prevenciós vagyonvédelmi lehetőségekről is, és hasznos tanácsokat tartalmazó tájékoztatókat osztottak. A megelőzési szakemberek a szabadstrandon is megjelentek, ahol prevenciós kiadványokkal hívták fel a fürdőzők figyelmét a fürdőzés veszélyeire ill. értékeik megóvására.

Fotó: police.hu

Aki nem tudta a kitelepüléseken regisztráltatni kerékpárját, megteheti minden hónap utolsó keddjén a Szolnoki Rendőrkapitányságon is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában