Vádemelés

2022.07.29. 06:55

Tizennégy év után emeltek vádat egy megoldhatatlannak hitt csépai emberölési ügyben

2020-ban merültek fel olyan bizonyítékok, melyek a korábbi sikertelen nyomozásnak új lendületet adtak, és az elkövetők nyomára vezették a hatóságokat.

Szoljon.hu

Fotó: Illusztráció/Shutterstock.com

Egy 14 éve történt, nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt emelt vádat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség egy 40 és egy 38 éves öcsödi férfivel szemben, akik betörtek egy csépai házba, és olyan súlyosan bántalmazták az ott lakó idős hölgyet, hogy belehalt sérüléseibe – tájékoztatta hírportálunkat dr. Ocsovai Ágnes, a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője.

Az ügyben 2020-ban merültek fel olyan bizonyítékok, melyek a korábbi sikertelen nyomozásnak új lendületet adtak, és az elkövetők nyomára vezették a hatóságokat.

A vádirat szerint a két férfi 2008. november 20-án, éjjel jelent meg az idős nő házánál, elvágták a telefonvezetéket, majd a bejárati ajtó üvegét betörve hatoltak be az ingatlanba. Az idős hölgy felébredt a zajra, de a két férfi már ott állt előtte, és pénzt követelt tőle. Mivel ő ezt megtagadta, a vádlottak ellökték, majd a hálószobai ágyra ültették, és közben elkezdtek a pénz után kutatni.

Ezalatt többször ököllel ütöttek az idős nő arcába. 

A fiatalabb férfi ezzel párhuzamosan pásztázta a környéket, hogy nincsenek-e rendőrök a közelben. A házban maradt férfi pedig kivette a sértett füléből az arany fülbevalót, illetve ezer forintot a párna alól, és ékszereket a szekrényből.

Egy idő után a két vádlott arra jutott, meg kell akadályozniuk, hogy az akkor már több sebből vérző idős hölgy a távozásukat követően segítséget kérjen, ezért a fiatalabb férfi egy párnát tett a fejére, és azzal megfojtotta. 

Miután az idős hölgy már nem adott életjeleket, sietve elhagyták a házat.

Az ügyészség a vádiratában mindkét vádlottal szemben fegyházban letöltendő szabadságvesztésre, közügyektől való eltiltásra és vagyonelkobzásra tett indítványt. Az ügyben a Szolnoki Törvényszék hoz majd döntést, addig is a vádlottak letartóztatásban maradnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában