Pályakezdőket is várnak

2022.07.24. 16:46

Toborozzák a határvadászokat megyénkben, ilyen feladatok várnak rájuk

A héten több megyei településen is tájékoztatást adtak a szerződéses határvadász képzésről, a jelentkezés feltételeiről a rendőrök.

Szoljon.hu

Fotó: Police.hu

Jász-Nagykun-Szolnok megyében is folytatódott a szerződéses határvadászok toborzása – közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

Több településén – Jászberényben, Jászalsószentgyörgyön, Kisújszálláson, Mezőtúron, Szolnokon és Törökszentmiklóson – is találkozhattak a járókelők a rendőrség toborzó kollégáival. 

A rendőrök kitelepülésein a kapitányságok standjainál, valamint álláskeresők, pályakezdők részére szervezett helyszíneken megjelentek információt kaptak a jelentkezés feltételeiről, a képzésről, a szolgálatellátásról, valamint az illetményről és egyéb juttatásokról.

A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint a szerződéses határvadászok speciálisan az államhatár őrzésére és a jogellenes migráció megakadályozására irányuló feladatokat fognak ellátni.

A munkakörben a határőrizeti rendszer első vonalában kell majd járőrözni, a határon történő illegális belépési kísérleteket megakadályozni, illetve a feltartóztatni az illegálisan belépett személyeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában