Lezárt akta

2022.07.26. 16:10

Tömegverekedés Abonyban: baseballütővel és vascsővel estek egymásnak fényes nappal

Egy verekedés kellős közepébe csöppentek a ceglédi rendőrök tavaly november 15-én délután egy abonyi áruház parkolójában – tájékoztatott hivatalos oldalán a rendőrség.

Hartai Gergely

Fotó: Illusztráció / Shutterstock.com

Mint írják, két társaság esett egymásnak, egy tucat férfi kölcsönösen és folyamatosan bántalmazta „ellenfeleit”. Hol baseballütővel a kezükben, hol vascsővel mérték az ütéseket, de a kézi tusát is előszeretettel alkalmazták. A rendőrök megtörték a verekedést, és pillanatok alatt végett vetettek az utcai csetepaténak.

A fényes nappal kialakult utcai bunyóban – elsősorban a rendőrök gyors beavatkozásának köszönhetően – súlyosabban senki sem sérült meg, négyen szenvedtek könnyű sérülést.

Mindkét társaság tagjait csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével gyanúsították meg. Egy férfi tett panaszt a gyanúsítás ellen, nyolcan a terhükre rótt bűncselekményt beismerték, egyikük részben, hárman tagadtak. Többen egy fenyegető üzenettel magyarázták a viszály kialakulását, de a két társaság tagjai a másik félt jelölték meg a kirobbanó feszültség forrásaként – fogalmaztak.

A Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya az öt tápiógyörgyei, valamint a hét abonyi férfi ellen egy rendbeli csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában