Kék hírek

2022.08.04. 13:27

Megkezdődött a leendő határvadászok alkalmassági vizsgálata a Jászkunságban

Elstartolt a szerződéses határvadász-jelöltek első csoportjának alkalmassági szűrése.

Szoljon.hu

Forrás: Police.hu

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságon augusztus 2-án megkezdődött a határvadász képzésre jelentkezők kétnapos alkalmassági vizsgálata – közölte hírportálunkkal a megyei rendőr-főkapitányság.

Az első nap a fizikai erőnlétet felmérő délelőttel kezdődött. A fekvőtámasz, a felülés és a futás életkorhoz kapcsolódó ponttáblázatát áttanulmányozták a jelöltek, majd kellő bemelegítést követően, egymás teljesítményét elismerve hajtották végre a feladatokat. A délutáni órákban az egészségügyi vizsgálatok következtek. 

Augusztus 3-án a pszichológiai szűréssel és pályaorientációs elbeszélgetéssel vált befejezetté az egyének alkalmassági vizsgálata. Azon jelöltek, akik alkalmas minősítést szereztek, továbbá a kifogástalan életvitel–ellenőrzésen is megfelelnek, hamarosan a szerződéses határvadászok elméleti képzésén vesznek részt.

A toborzás azonban tovább folytatódik. Azoknak, akik érdeklődnek a határvadász képzés iránt, gördülő rendszerben, soron kívül megtörténik az alkalmassági szűrésük.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálata továbbra is várja a képzés iránt érdeklődők jelentkezését. Ajánljuk figyelmükbe az új jogviszonyról szóló  bővebb tájékoztatást, ami az alábbi linken érhető el: https://www.police.hu/szerzodeses-hatarvadasz-kepzes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában