Letartóztatás

2022.08.11. 18:00

Ötvenmilliós csalás: átverte ügyfeleit a kutyákkal üzletelő öcsödi férfi

Jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás miatt indítványozták annak a huszonkét éves öcsödi férfinek a letartóztatását, aki francia bulldog kutyákkal kereskedett az interneten, de a kutyákat egyetlen alkalommal sem adta át a vevőknek.

Szoljon.hu

Fotó: Illusztráció/Shutterstock.com

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2020 decembere és 2021 augusztusa között az interneten, a közösségi média felületén kínált eladásra törzskönyvezett francia bulldog fajtájú kutyákat – közölte hírportálunkkal a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A férfi az eddig beszerzett adatok alapján a kutyákról képeket, videókat is küldött a kutyák iránt érdeklődők részére, majd vállalta, hogy a megbeszélt – dollárban meghatározott – vételár ellenében a kutyákat minden járulékos költséggel együtt a vevők címére szállíttatja, az Amerikai Egyesült Államokba.

A vételár megfizetését követően azonban a férfi egyszerűen törölte a fiókját a közösségi média felületéről, elérhetetlenné vált, de olyan is előfordult, hogy családon belüli halálesetre hivatkozással hitegette a becsapott vevőt...

A férfi ezzel a módszerrel négy személytől összesen száznyolcvanezer amerikai dollár, azaz több mint ötvenkétmillió forintnyi pénzt csalt ki, mely tizennégy kutya árát és a járulékos költségeket is tartalmazta, de az eljárás adatai szerint feltehetően több személynek is kínált eladásra kutyákat.

A járási ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélyére figyelemmel, a bizonyítás megnehezítésének megakadályozása érdekében, valamint a bűnismétlés veszélyére hivatkozással indítványozta a férfi letartóztatását.

A nyomozási bíró az ügyészség indítványát alaposnak értékelte, és elrendelte a gyanúsított letartóztatását. Az ügyben a gyanúsított és védőjének fellebbezése okán a Szolnoki Törvényszék fog végleges döntést hozni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában