Nyeregbe Szolnok!

2022.08.31. 10:51

Rendőrökkel együtt bringáztak a szolnokiak - videóval

Bejárták a város kerékpárútjait.

Szoljon.hu

Forrás: Police.hu

Gyerekek és szüleik gyűltek össze Szolnokon, a Tiszai hajósok terén augusztus 30-án délelőtt, hogy a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottság tagjaival együtt tekerjenek körbe a város kerékpárútjain. A rendőrségtől megtudtuk, a cél az volt, hogy tanévkezdés előtt felhívják a figyelmet az iskolákhoz vezető úton felmerülő közlekedési veszélyekre. Indulás előtt átbeszélték a kerékpáros közlekedés alapvető szabályait, és átnézték a járművek kötelező felszereléseit, illetve műszaki állapotát.

Átbeszélték a szabályokat és ellenőrizték a kerékpárokat
Forrás: Police.hu

A jókedvű bringázás során számos fontos információval gazdagodtak a résztvevők, és az esetleges jogszabályi hiányokat is pótolták. A városi túra során a szakemberek hangsúlyozták, hogy a szabályok betartása mellett kiemelten fontos a józan ész és az óvatosság, hiszen a kerékpárost nem védi kasztni, valamint, hogy a szabálykövető közlekedésre nevelésben a szülőknek kiemelt szerepe van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában