Együttműködés

2022.08.09. 16:40

Román egyenruhások segítenek megyénk rendőreinek a 4-es főúton

Máramaros megyében két magyar, Jász-Nagykun-Szolnok megyében két román rendőr segíti a közlekedésrendészeti feladatokat.

Szoljon.hu

Forrás: police.hu

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei egyenruhások augusztus 9-11. között fokozottan ellenőrzik a megengedett legnagyobb sebesség betartását a megye közútjain. A gyorshajtás a legelterjedtebb jogsértés és a legfőbb baleseti ok, aminek elsődleges szerepe van a halálos illetve a súlyos sérülések bekövetkezésében – közölte a Police.hu. 

A megyei Roadpol Speed ellenőrzéshez a romániai Máramaros Megyei Rendőr-főkapitányság két munkatársa is csatlakozott, akik augusztus 8. és augusztus 12. között – megfigyelői státuszban – közösen látnak el közlekedésrendészeti feladatokat kollégáinkkal.

A rendőrök a megyei tartózkodásuk alatt aktívan részt vesznek a közös közúti ellenőrzésekben, ezzel nagy segítséget nyújtva a román állampolgárokkal kapcsolatban felmerülő intézkedések hatékony végrehajtásában, valamint a nyelvi nehézségek leküzdésében. A delegált rendőrök a 4-es számú főút megyei szakaszán intézkedési jogkör nélkül nyújtanak támogatást a magyar kollégáiknak.

A külföldi kollégák ittlétük során betekintést nyernek a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság és a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkájába is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában