Bűnügy

2022.08.05. 19:44

Udvarokon parkoló lezáratlan járművekre specializálódott a jászapáti tolvaj

A férfi eddig négy alkalommal volt vagyon elleni bűncselekmények miatt büntetve.

Szoljon.hu

Fotó: Illusztráció/Shutterstock.com

A Jászberényi Járási Ügyészség lopás bűntette és más bűncselekmények miatt indítványozta annak a 23 éves jászapáti lakhelyű férfinek a letartóztatását, aki Jász-Nagykun-Szolnok megye több településén, de elsősorban Jászapátin egy fél év leforgása alatt 13 alkalommal lopott el udvarokról főként személyautókat, kerékpárokat, robogókat. Az eset részleteiről a megyei főügyészség számolt be hírportálunknak.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi Jászapátin, Szolnokon és Szajolban január 4. és július 24. napja között főként lakóházak udvaraira ment be, és azokról ellopott három lezáratlan személyautót, kettő elektromos kerékpárt, egy segédmotort, egy elektromos robogót, egy kerékpárt, ezeken kívül még különböző szerszámokat, valamint egy alkalommal a közösségi ház előteréből táskákat, bennük pénztárcával, okiratokkal.

Egy esetben egy szolnoki vendéglátóhely udvaráról lopott el lezáratlan személyautót, melyben az indítókulcs is benne volt.

Mivel a férfi különös visszaesőnek minősül, ezért a kiszabható büntetés súlyára, és arra figyelemmel, hogy a férfi korábban többször elrejtőzött a hatóságok elől, és ebben az eljárásban is körözés eredményeképpen sikerült elfogni, az ügyészség hivatkozott az indítványában a férfi esetében a szökés, elrejtőzés kiemelkedő veszélyére.

Az ügyészség indítványában hivatkozott a 23 éves férfi gyanúsított esetében arra is, hogy eddig négy alkalommal volt vagyon elleni bűncselekmények miatt büntetve, illetve ezen kívül is folyik ellene más büntetőeljárás a Jászberényi Járásbíróságon szintén lopás vétsége miatt, továbbá arra, hogy nem rendelkezik rendszeres jövedelemmel, családi kötődéssel, bűncselekmények elkövetéséből tartja fenn magát, így esetében a bűnismétlés veszélye fokozottan fennáll.

A nyomozási bíró az ügyészség indítványát megalapozottnak tartotta, és július 27-én elrendelte a gyanúsított letartóztatását. Az ügyben a gyanúsított fellebbezése okán a Szolnoki Törvényszék hoz végleges döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában