Kunszentmárton

2022.09.27. 09:56

Végrehajtandó börtönbüntetést indítványoztak a vizslát megfojtó férfivel szemben

A férfi a rúgással és a fojtogatással a kutyának több percig tartó, különös szenvedést okozott.

Szoljon.hu

Fotó: Illusztráció/Shutterstock

A Kunszentmártoni Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt emelt vádat azzal a 45 éves szentesi férfivel szemben, aki Kunszentmártonban, kutyasétáltatás közben úgy megrúgott, majd úgy fojtogatott egy weimari vizslát, hogy az a bántalmazást követően a helyszínen elpusztult – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint az elkövető április 17-én 18 óra körül, Kunszentmártonban szabadon, póráz és szájkosár nélkül sétáltatta egy rokona kistestű kutyáját, amikor találkozott egy helyi lakossal, aki ugyanott, hámmal és fékezőpórázzal sétáltatta a weimari vizsla fajtájú kutyáját. A férfire bízott kisebb kutya ekkor nekirontott a vizslának, mire a vizsla elkapta és a szájába vette az őt megtámadó kutyát. A vádlott megpróbálta szétválasztani a kutyákat, azonban ez nem sikerült, ezért belerúgott a vizslába. A kisebb kutyát a weimari vizsla még mindig fogta, így az elkövető a földre teperte a vizslát és a nyakára térdepelt, ezáltal a másik kutya kiszabadult, majd újra nekirontott a vizslának, de a vádlott elzavarta és hazaszaladt.

A férfi ezt követően továbbra is a nyakán térdelt a vizslának, annak ellenére, hogy a kutya gazdája többször is felszólította, hogy engedje el, mert ő tartja a pórázt. 

A vádlott azonban még 1-2 percen keresztül térdelt a kutya nyakán, mindaddig, míg az nem már nem mozdult. Ekkor a férfi felállt és a helyszínről távozva azt kiabálta, hogy „én csináltam, megfojtottam”.

A férfi a rúgással és a fojtogatással a kutyának több percig tartó, különös szenvedést okozott, melyet követően a weimari vizsla elpusztult. Az ügyészség a vádiratában a férfivel szemben börtönben letöltendő szabadságvesztést, valamint közügyek gyakorlásától eltiltást indítványozott. Az ügyben a Kunszentmártoni Járásbíróság hoz döntést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában