Letartóztatásban

2022.10.14. 11:15

Lakóházakat fosztogatott, ismerősét pedig baltával vágta fejbe egy jászladányi férfi

Letartóztatták azt a 26 éves jászladányi férfit, aki szeptember 8. és október 6. között a településen több ingatlanból is lopott, majd egyik ismerősét baltával fejbe vágta.

Szoljon.hu

Fotó: Illusztráció/Shutterstock.com

A rendelkezésre álló adatok szerint a 26 éves jászladányi férfi vagy az ajtót, ablakot befeszítve, vagy a tetőt megbontva, de előfordult, hogy a nyitva hagyott ajtón keresztül jutott be a lakóházakba, melyekből különféle használati tárgyakat, szerszámokat, élelmiszereket lopott, mintegy 500 ezer forint értékben.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint október 9-én este egyik helyi ismerőséhez állított be, hogy tűzifát kérjen tőle. Az ott lakó férfi azonban a késői időpontra tekintettel távozásra szólította fel, mire heves szóváltásba keveredtek, és a gyanúsított egy nála lévő – elmondása alapján tűzifaaprításra szánt – kisebb méretű kézi baltával a sértett fejét a bal szeme fölött megvágta úgy, hogy az 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A Jászberényi Járási Ügyészség indítványa szerint az állandó munkahellyel és rendszeres jövedelemmel nem rendelkező férfi esetében fennáll a szökés, elrejtőzés és bűnismétlés veszélye. Továbbá a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a nyomozás jelenlegi szakaszában a bizonyítást is megnehezítené. Ezért a nyomozási bíró október 13-án az ügyészség indítványa alapján elrendelte a férfi letartóztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában