Cibakháza/Szolnok

2022.10.28. 13:55

Letartóztatás: úgy megverte ismerősét, hogy még a lépét is ki kellett venni

Az elkövető testszerte, ököllel, több alkalommal megütötte a másik férfit, aki az ütések miatt a földre esett, azonban a gyanúsított a bántalmazást ezután is folytatta.

Szoljon.hu

Fotó: Illusztráció/Shutterstock.com

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indítványozta annak a 22 éves cibakházi férfinek a letartóztatását, aki a napokban Cibakházán olyan súlyosan bántalmazott egy településbeli férfit, hogy annak azonnali műtét során a lépét is el kellett távolítani – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 22 éves férfi október 24. napján 18 és 19 óra között megjelent egy településbeli férfi ismerősénél, akivel szóváltásba kerültek. A veszekedés során a 22 gyanúsított az ismerőse lakóhelye mögötti erdős, füves területen testszerte, ököllel, több alkalommal megütötte a másik férfit, aki az ütések miatt a földre esett, azonban a gyanúsított a bántalmazást ezután is folytatta.

A bántalmazott férfi olyan súlyos lépsérülést szenvedett, hogy azonnali műtétre szorult, melynek során a lépét el kellett távolítani.

Az ügyészség indítványa szerint a cselekmény jelentős tárgyi súlyára, a kiszabható büntetésre figyelemmel (2-8 évig tartó szabadságvesztés) a szoros családi, lakóhelyi kötődéssel nem rendelkező férfi esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Az eljárás jelenlegi szakaszában megalapozottan feltehető az is, hogy a férfi a büntetőeljárás résztvevőinek befolyásolása útján a bizonyítást is megnehezítené.

A nyomozási bíró október 28-án az ügyészség indítványa alapján a férfi letartóztatását elrendelte, a döntéssel szemben nem jelentettek be fellebbezést, így a bíróság döntése végleges.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában