Mezőtúr

2022.11.10. 14:45

Vásárlással hitegette az autó tulajdonosát, a járművet végül Münchenben találták meg a rendőrök

A férfi azt ígérte, hogy két nap múlva fizeti ki az autó árát, ám ebből semmi nem valósult meg.

Szoljon.hu

Fotó: Illusztráció/Shutterstock.com

A Mezőtúri Járási Ügyészség nagyobb értékre elkövetett sikkasztás bűntette miatt emelt vádat azzal a 32 éves mezőtúri lakhelyű férfivel szemben, aki 2021 áprilisában pár napra kölcsönkérte egy településbeli nő személyautóját, azonban azt a megállapodás szerint nem adta vissza a tulajdonosának, a gépjárművet a rendőrség végül Németországban találta meg és foglalta le – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a 32 éves férfi 2021. április 10-én, Mezőtúron írásban megállapodott egy mezőtúri nővel arról, hogy a nő tulajdonában lévő autót április 16. napjáig Mezőtúron használhatja. A megállapodás szerinti idő lejártakor a férfi azzal állt elő, hogy a gépjárművet meg szeretné vásárolni, meg is állapodott a tulajdonossal a vételárban, akként, hogy azt két nap múlva fizeti majd ki. A férfi azonban a vételárat nem fizette meg, és a járművet többszöri felszólításra sem adta vissza a tulajdonosának, azzal a tulajdonos engedélye nélkül járt Budapestre, majd május 17-én Németországba utazott, és azt nem is hozta vissza Magyarországra.

A gépkocsit körözés alapján találta meg és foglalta le a német rendőrség Münchenben. A férfi a büntetőeljárás megindítását követően a gépkocsi 750 ezer forintos vételárából 324 ezer forintot megfizetett a tulajdonosnak. Az ügyészség a férfivel szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratában.

Az ügyben a Mezőtúri Járásbíróság – várhatóan tárgyalás mellőzésével – hoz döntést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában