Állatkínzás

2022.11.24. 17:25

Óriási fájdalmat okozott a kutyának a nyakába fél centi mélyen belevágó műanyagzsinór

A Jászberényi Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt emelt vádat azzal a jászkiséri nővel szemben, aki egy településbeli ingatlan udvarán hosszabb időn keresztül mintegy fél méteres láncra kötve tartotta a kutyáit megfelelő élelem, ivóvíz és szálláshely biztosítása nélkül.

Szoljon.hu

A vád szerint a 31 éves nő 2021. december 10-e előtt hónapokon keresztül tartott egy jászkiséri ingatlanon egy fekete-fehér színű, valamint egy fehér-barnásszürke foltos színű szuka kutyát, úgy, hogy az állatokat egy-egy, fél méteres lánccal, illetve madzaggal kikötötte, és számukra csak részlegesen biztosította a szükséges ételt és vizet. Mindezeken túl pedig még szálláshelyről sem gondoskodott a kutyáknak. 

A fenitek miatt mindkét kutya kórosan sovány lett. Az alultáplálás, a szélsőségesen mozgásszegény életmód és az időjárás káros hatása együttesen tehát alkalmas volt arra, hogy az ebek pusztulását okozza.

A fekete-fehér színű kutya megkötésére használt vékony műanyag madzag fél centi mélyen bevágott az állat nyakába, az így keletkezett seb pedig elfertőződött. A megkötés miatt a kiterjedt és mély, idült gyulladás folyamatos, nem szűnő és jelentős fájdalommal járt az eb számára.

A nő magatartása mindkét állatnak különös szenvedést is okozott azon túl, hogy alkalmas volt a pusztulásuk előidézésére.

A kutyákat a vádlottól 2021. december 10. napján elszállították, majd nevelésbe adták, a szakszerű orvosi ellátásnak köszönhetően mindkét kutya egészségi állapota rendeződött.

A járási ügyészség büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárás keretében, tárgyalás mellőzésével végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtön kiszabására tett indítványt vádiratában.

Az ügyben a Jászberényi Járásbíróság fog dönteni, közölte a Jászberényi Járási Ügyészség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában