Jászkunság

2022.11.25. 11:49

Szakíts a hallgatással! - Az áldozattá válás megelőzésére fókuszálnak a rendőrök

November 25. a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja.

Forrás: Illusztráció

Fotós: Shutterstock.com

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt figyelmet fordít az áldozattá válás megelőzésére, a tájékoztatás fontosságára, a rendőri állomány képzésére.  Az év során a személyes jelenléttel megtartott képzéseket és érzékenyítő tréningeket most egy videokonferencia követte – számol be a police.hu.

A november 23-án megrendezett szakmai értekezleten Kloppné Molnár Andrea, az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat vezetője ismertette szervezetük működését, felépítését és néhány példán keresztül bemutatta a tevékenységüket. Előadását követően a megyei mentor az elmúlt időszak szakmai tapasztalatait összegezte, kitért a távoltartás jogintézményével kapcsolatos normák meghatározásainak értelmezésére és konzultációs lehetőséget biztosított a résztvevők számára.

Hozzátartozók közötti erőszak áldozata bárki lehet, nemtől és kortól függetlenül megvalósulhat. A bántalmazás elszenvedője éppúgy lehet férfi, vagy nő, gyermek, vagy éppen idős családtag is. A  megyei bűnmegelőzési szakemberek  a konferencián felhívták a figyelmet, hogy a családon belüli erőszak visszaszorítása érdekében, valamint a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapjához kapcsolódva, figyelemfelhívó plakátkampányt hirdetnek.   

Forrás: Police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában