Megelőzés

2022.12.15. 14:20

Középiskolásoknak tartottak prevenciós előadást Szolnokon

A Szolnoki Rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakemberei a Szolnok Város Közbiztonságáért Közalapítvánnyal karöltve szerveztek prevenciós előadást, melyet 400 középiskolás hallgatott meg.

Szoljon.hu

Forrás: Police.hu

A Szolnoki Szakképzési Centrum diákjai vettek részt azon a december 15-én délelőtt megtartott bűnmegelőzési előadáson, melyet Fontos József informatikus szaktanácsadó tartott. A színvonalas prezentáción szó volt a fiatal korosztályt érintő informatikai veszélyekről, a manapság nagyon elterjedt alkalmazásokról (TikTok, Instagram, Snapchat), az álprofilokról, a free wifi helyes használatáról, az internetes csalásokról és zsarolásokról. Szó esett még az ünnepek közeledtével elszaporodó sms vagy e-mail formájában érkező, úgynevezett csomagküldős csalásokról is – olvasható a police.hu-n.

A program végén a Szolnoki Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály Megelőzési és Értékelő Alosztály alosztályvezetője Baranyiné Fodor Zsuzsa r. őrnagy különböző példákon keresztül szemléltette a fiataloknak, hogy a világhálón milyen veszélyeknek vannak kitéve.

A bűnmegelőzési szakemberek jövő év elején további két alkalommal szervezik meg az előadást, hogy minél több diáknak felhívják a figyelmét az internet veszélyeire, és tudatosítsák a helyes felhasználást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában