Látni és látszani

2022.12.02. 12:30

Láthatósági mellényeket osztottak szolnoki rendőrök

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Balesetmegelőzési Bizottság az idei évben is meghirdette a „Ha nektek is fontos a láthatóság” elnevezésű akcióját, a „Látni és látszani” országos kampány keretein belül.

Szoljon.hu

A baleset-megelőzési ajándékcsomagot a Vadhajtások Kerékpáros Klub vette át elsőként

Forrás: Police.hu

A rendőrök azon megyénkben sportoló diákokat, felnőtteket, sportegyesületeket szólítottak meg, akik megértik, mennyire fontos, hogy láthatóak legyenek, amikor sötétedés után az edzésre vagy onnan hazafelé tartanak, vagy akár sötétben a közterületen sportolnak – közölte a police.hu.

Több százan csatlakoztak a kezdeményezésükhöz, melynek során láthatósági eszközöket ajándékoztak a mozgás szerelmeseinek.

Az idén elsőként a szolnoki Vadhajtások Kerékpáros Klub kívánt csatlakozni a sikeres programhoz. A kétkerekűvel közlekedők kiemelten fontosnak tartják a láthatóság fontosságát, és a csapat tagjainak balesetektől való megóvását.

A klub vezetői a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságon december 1-jén vették át a láthatósági mellényeket és fényvisszaverő karpántokat tartalmazó karácsonyi ajándéktáskát.  A klub vezetősége december 4-én 10 órakor Mikulás bringázást szervez a Tiszai Hajósok teréről, amire minden érdeklődőt szeretettel várnak. A jól láthatóság jegyében természetesen minden résztvevő viselni fogja az ajándékokat.   

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában