Vádemelés

2022.12.16. 14:51

Maradandó fogyatékosságot szenvedett az egyik szolnoki zebrán elütött gyalogos

A Szolnoki Járási Ügyészség a maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat azzal a 73 éves szolnoki lakhelyű férfival szemben, aki 2021 márciusában, Szolnok lakott területén, figyelmetlenségből elütött egy gyalogosátkelőhelyen szabályosan átkelő 28 éves férfit.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A vádirat szerint a 73 éves férfi 2021. március 25-én, reggel 5 óra körül, borult időben, Szolnok lakott területén, a Piroskai út irányából Tószeg felé haladt személyautóval, amikor a Tószegi úton lévő, felfestett és jelzőtáblával is jelzett gyalogosátkelőhelyen figyelmetlensége miatt a gyalogosátkelőhelyet nem az elvárt óvatossággal közelítette meg, és így késve észlelte a gyalogátkelőn szabályosan áthaladó férfit – közölte hírportálunkkal a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

Amikor észrevette, vészfékezett és az autót balra kormányozta, azonban így is nekiütközött a gyalogosnak, aki ennek következtében a jármű motorháztetőjére, majd onnan az úttestre esett.

Az elgázolt férfi a lábán, a lapockáján több csonttörést, illetve testszerte több hámhorzsolásos sérülést, ezen kívül a jobb térd ízületének darabos törése miatt – az ízületi mozgás részleges és végleges beszűkülésével – maradandó fogyatékosságot is szenvedett.

Az ügyészség a büntetlen előéletű férfival szemben pénzbüntetés kiszabását és közúti járművezetéstől eltiltást indítványozott a vádiratában.

Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában