Nyomozás

2022.12.09. 11:25

Traktorral vontatta a döglött lovat szomszédja kapujáig egy abonyi férfi

Több alkalommal is konfliktusba került szomszédjával az a 48 éves helybéli férfi, akit az abonyi rendőrök fogtak el december 6-án. A gyanúsítottal szemben egyéb bűncselekmények miatt is folyik eljárás – tájékoztatott pénteken a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

Hartai Gergely

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Mint írták, az első jelzés október 13-án érkezett a rendőrökhöz, amiben a sértett panaszkodott a szomszédjával kialakult tűrhetetlen helyzetére. A bejelentő elmondta, hogy viszonyuk már korábban megromlott, szomszédja folyamatosan fenyegeti, hogy megkeseríti az életét, és egyszer mindent, ami számára értékes, fel fog gyújtani. 

A gyanú szerint I. Pál október elején elpusztult lovának tetemét egy traktorral húzta át a sértett telephelyének kapuja elé, mivel álláspontja szerint az állatot telekszomszédja mérgezte meg.

Több alkalommal, más módszerekkel is igyekezett borsot törni ismerőse orra alá, volt, hogy lucernaföldjéről 8 lefóliázott szalmabálát lopott el. Azokat a bejelentés után a rendőrök megtalálták és visszaadták a tulajdonosnak.

A rendőrség arról is beszámolt, hogy a gyanúsított novemberben egy ásóval a kezében kényszerítette megállásra autóval közlekedő szomszédját, az ablakon benyúlt, és a karóval arcon vágta a férfit. Nem ez volt azonban az utolsó kirohanása, vele szemben egy november 27-én történt rendőri intézkedés közben támadt az egyenruhásokra, az ügyben a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség rendelt el nyomozást hivatalos személy elleni erőszak és könnyű testi sértés gyanúja miatt.

Az abonyi rendőrök jól tudták kit kell keresniük, a férfit otthonában, december 6-án fogták el, vele szemben több kapitányságon egyéb bűncselekmények miatt is folyamatban van eljárás.

I. Pál a terhére rótt bűncselekményeket csak részben ismerte el. Vallomásában elmondta, hogy a lovat valóban áthúzta, de azért, mert biztos abban, hogy szomszédjának fia mérgezte meg az állatot. 

A sértett bántalmazását tagadta, ahogyan a bálák lopását is, mert álláspontja szerint szomszédja tudott róla, hogy azokat elhozza.

A Ceglédi Rendőrkapitányság Abonyi Rendőrőrse a 48 éves férfival szemben lopás, zaklatás és testi sértés vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a büntetőeljárást, letartóztatását kezdeményezték, melyet a bíróság december 8-án rendelt el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában