Bekeményítenének

2023.01.10. 10:38

Bróker Marcsi büntetésének súlyosítását indítványozza a fellebbviteli főügyészség

A Kun-Mediátor-ügy vádlottja első fokon tíz év börtönt kapott. Ennél többet akar a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség, ráadásul további vagyonelkobzás mellett a károsultak polgári jogi igényének elbírálását is szeretnék.

Szoljon.hu

Az ügy vádlottja, a Bróker Marcsiként ismert karcagi nő az egyik tavaly év eleji tárgyaláson a Szolnoki Törvényszéken

Fotó: Mészáros Géza

A Bróker Marcsi néven elhíresült vádlott az első fokon eljáró Szolnoki Törvényszék ítélete szerint a Kun-Mediátor Kft. vezető tisztségviselőjeként 14 esztendőn keresztül több mint 760 sértettel kötött betétgyűjtésre irányuló szerződéseket, amelyek alapján számukra a piaci kamatoknál jóval magasabb hozamot ígért.

Mint arról korábban hírportálunk is részletesen beszámolt, a karcagi asszony a betétgyűjtésre nem rendelkezett engedéllyel, az ígért magas hozamok megfizetését lehetővé tevő tényleges gazdasági tevékenységet nem folytatott. Ügyfeleinek így néhány millió forint és több mint egymilliárd forint közötti kárt okozott.

A Szolnoki Törvényszék a vádlottat csalás bűntette és más bűncselekmények miatt tíz év börtönnel és 5,4 millió pénzbüntetéssel sújtotta, végleg eltiltotta a gazdasági társaság vezető tisztségviselője foglalkozástól, valamint vele, az általa képviselt gazdasági társasággal és két családtagjával szemben vagyonelkobzást rendelt el.

Ezen túl a törvényszék öt sértett mintegy százharmincmillió forintnyi kárának megfizetésére is kötelezte az asszonyt. Az elsőfokú bíróság döntése alapján a sértettek többsége kártérítési igényét egyéb törvényes úton – külön polgári perben – követelhetné.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a kiszabott szabadságvesztés tartama aránytalanul enyhe, ezért annak súlyosítását indítványozta – adta hírül az MTI. A főügyészség a Szegedi Ítélőtáblától kérte a sértettek által bejelentett polgári jogi igények érdemi elbírálását, a vádlott kártérítés megfizetésére kötelezését, valamint azt is, hogy két hozzátartozója mellett más családtagjaival szemben is rendeljenek el vagyonelkobzást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában