Lebuktak

2023.01.24. 14:30

Csákányt, láncfűrészt, sőt még egy bojlert is magukkal vittek a ceglédi tolvajok

Az egyik tettest tavaly decemberben, társát néhány napja fogták el a ceglédi rendőrök. A páros vagyon elleni bűncselekményekkel borzolta a város ugyeri településrészén élők kedélyeit – ennek immár vége.

H. G.

Forrás: Ilusztráció

Fotós: Shutterstock

Cegléd Ugyer nevű részéről érkeztek 2022 decemberében bejelentések lopásokról. Ajtó, ablak, kerítés, az elkövetők számára nem jelentett akadályt – tájékoztatott a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság. Mint írják, a tettesek nem jöttek zavarba, ha kellett, kifeszítették az ajtót, hogy bejussanak egy fészerbe, ólba, vagy pincébe. Onnan aztán vitték, amit csak találtak: borosüvegeket, kéziszerszámokkal tömött ládást, hosszabbítót, kábelt, bojlert, gáztűzhelyt, gázpalackot, szenes kályhát, lapátot, csákányt, gereblyét, tojást, kávét, láncfűrészt, taligát. Az egyesített bűnügyek tetteseit két felvonásban bilincselték meg.

A páros egyik tagját, egy 19 éves helyi férfit 2022. december 27-én fogták el, azóta a bíróság letartóztatta.

A rendőrség arról is hírt adott, hogy társa felkutatásához valamivel több időre volt szükség. A 18 éves helyi férfit 2023. január 17-én kora reggel állították elő otthonából. Bár a bizonyítékok alátámasztják a gyanút, ráadásul több eljárás is folyik ellene más vagyon elleni bűncselekmények miatt, a férfi tagadott. Kihallgatásán annyit mondott, nagyon megijedt, amikor hallotta, hogy 19 éves barátját becsukták, azóta nem mer lopni. Ahogyan fogalmazott: „régen követtem el bűncselekményeket, de mostanában nem”. A rendőrök ezt másként látják, ahogyan az ügyészség és a bíróság is egyetértett azzal, személyi szabadságát a legszigorúbban kell korlátozni – letartóztatták.

A két férfi ellen – több rendbeli lopás bűntettének, lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt – a Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le a további eljárást. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában