Tárgyalás

2023.01.26. 19:55

Csépai házában öltek meg egy idős nőt, az egyik gyanúsított mindent tagad

Több, mint 14 évvel ezelőtt, 2008. november 21-én éjjel, brutális módon meggyilkoltak egy 79 esztendős idős asszonyt a csépai házában. A feltételezett elkövetőket 2022 novemberében ültették a vádlottak padjára. Az elsőrendű vádlott a tavaly őszi előkészítő ülésen bűnösnek mondta magát, beismerte tettét és elfogadta az ügyészi indítványt: tizennégy és fél évet fog letölteni a fegyházban. A másodrendű vádlott azonban máig tagadja az ellene felhozott vádakat. Ügyében a bizonyítási eljárás a napokban megkezdődött.

Mészáros Géza

Forrás: Illusztráció

Fotó: Sutterstock.com

Az újraélesztett döglött aktából született vádirat szerint két öcsödi férfi 2008. november 21-én éjjel el akarta lopni egy csépai néni értékeit, annak Béke utcai házából. Az idős asszonyka azonban vesztére felébredt a zajra, és egy nyújtófával igyekezett bántalmazóit elkergetni, akik végül egy párnával megfojtották. A gyilkosság felfedezése után a rendőrség két évig nyomozott az ügyben, majd felfüggesztette az eljárást.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai 2020 tavaszán számos döglött aktát élesztettek fel, ezek egyike volt a 2008-as csépai gyilkosság is. A készenlétis nyomozók a megfojtott idős hölgy pulóverén beazonosítható dns-nyomokat találtak, amely elvezette őket egy öcsödi férfihez, az első rendű vádlotthoz. Ő hosszas tagadás után megtört, beismert mindent, azt is, hogy nem egyedül követte el a bűncselekményt…

A büntetőügy két vádlottja a gyilkosság után 14 évvel később, a Szolnoki Törvényszék 2022. november 8-i előkészítő ülésén szembesült a vádakkal, miszerint nyereségvágyból és társtettesként öltek embert. Az ügyész az elsőrendű vádlott esetében tizennégy és fél év, a másodrendű vádlott kapcsán tizenhárom év és nyolc hónap fegyházban letöltendő szabadságvesztést indítványozott. Az elsőrendű vádlott bűnösnek mondta magát, beismerte tettét és elfogadta a tizennégy és fél év fegyházbüntetést. A másodrendű vádlott azonban akkor is tagadta az ellene felhozott vádakat, és ügyvédjével azonos tartalmú indítvánnyal a tárgyalásos bizonyítási eljárást választotta.

A másodrendű vádlott a most január 24-én tartott tárgyaláson sem tett vallomást, és továbbra is tagadta bűnösségét. A törvényszék ezért megkezdte a bizonyítási eljárás lefolytatását, melynek során négy tanút hallgatott ki: a másod rendű vádlott élettárását, két településőrt, valamint azt a rendőrt, aki a végzetes éjszakán a vádlottat igazoltatta.

Az ügy tárgyalása március 21-én további tanúk kihallgatásával folytatódik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában