Célirányosan ellenőrizik a Jászkunságban

2023.01.26. 10:00

Felveszi vagy nem? Az élete múlhat a jó döntésen!

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság a kézben tartott mobiltelefon vezetés közben történő használatának veszélyeire figyelmeztet.

Szoljon.hu

Forrás: Police.hu

A járművezetés tudatos és koncentrációt igénylő tevékenység, és egy apró figyelemzavar, akár  visszafordíthatatlan tragédiát is eredményezhet. Ennek ellenére még mindig vannak, akik fokozzák a veszélyt azzal, hogy vezetés közben kézben tartott mobiltelefont használnak, szöveges üzenetet írnak, esznek, filmet néznek vagy akár olvasnak. A sofőrök figyelme ilyenkor csökken, kevésbé képesek a környezetükre koncentrálni, jellemzően lassabban reagálnak a közúti jelzésekre, illetve egyes jelzőtáblákat észre sem vesznek.

Magyarországon tilos gépjárművezetés és kerékpározás közben kézben tartott telefont használni. Jász-Nagykun-Szolnok Vármegye rendőrei azonban rendszeresen találkoznak ilyen jellegű szabályszegéssel, ezért a célirányos ellenőrzések továbbra is folytatódnak vármegyeszerte – olvasható a Police.hu-n.

A rendőrség kéri a járművezetőket, hogy mindig tartsák be a közúti közlekedési szabályokat, mert minden élet számít!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában