Letartóztatták a támadót

2023.01.12. 13:54

Fényes nappal, a nyílt utcán fosztott ki egy járókeretes, idős asszonyt egy férfi Karcagon

Letartóztatták azt a 27 éves karcagi férfit, aki idén januárban az utcán kifosztott egy idős nőt. Mint kiderült, az elkövető számlájára több bűncselekmény is írható.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterctock.com

A támadás előtt végig fosztogatta a város. A 27 éves férfi tavaly decemberben 5 alkalommal is lopott Karcagon házak udvaráról, lakóházból, társasház előtt parkoló gépjárműből különböző használati tárgyakat, kerékpárt, összesen több mint negyed millió forint értékben.

A legsúlyosabb bűncselekményét már idén követte el, derül ki a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség közleményéből. Múlt hét szombaton Karcagon, az utcán meglátott egy járókerettel közlekedő 77 éves nőt. A férfi látva, hogy a nő csak lassan tud menni, megállt mellette, és leszólította azzal, hogy megkérdezze, mennyi az idő. A nő ekkor egyik kezével elengedte a járókeretet, hogy elővegye a zsebéből a telefonját, amelyen meg tudta volna nézni az időt. A férfi ezt kihasználva kikapta a járókeretre szerelt kosárból a nő táskáját, benne a pénztárcájával, bankkártyájával és irataival, majd elszaladt.

A férfi kivette a pénztárcából a benne lévő 12 ezer forintot, a táskát pedig a pénztárcával és az iratokkal együtt az utcán eldobta. A férfit elfogták és letartóztatták. Mint kiderült, nem először van dolga a rendőrséggel, többször is volt büntetve. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában