A tárgyalóteremből jelentjük

2023.01.25. 13:55

Fordult a kocka: előbb az egyik öcsödi férfi szúrta nyakon a másikat, majd ő is életveszélybe került

Évek óta haragos viszályban áll egymással két férfi. Ennek egy öcsödi borozóban minduntalan oly módon adnak üvöltő hangot, hogy folyton összeverekednek. Egyszer az egyik, másszor a másik húzza a rövidebbet – derült ki egy újabb közös bírósági tárgyalásukról.

M. G.

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Alig több mint négy esztendővel ezelőtt, 2018. december 23-án este, az egyik öcsödi borozóban két férfi nézeteltérésbe került egymással. A vitát a kocsmáros azzal zárta le, hogy kizavarta őket a helyiségből. Ám a szórakozóhely előtt a felek azonnal tovább folytatták perlekedésüket, melynek vége az lett, hogy egyikük kést rántott, és kétszer nyakon szúrta a másikat. A kés mély sebeket ejtett, de szerencsére elkerülte a bántalmazott nyaki ütőerét, aki élve megúszta az esetet.

A Szolnoki Törvényszék 2020. május 27-én – tárgyalás mellőzésével – életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt két év felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki jogerősen a vádlottra.

Az élet a legnagyobb rendező: a két férfi ügye ugyanis különös fordulatot vett, miközben a dramaturgia kísértetiesen hasonló a korábban történtekhez.

Alig egy évvel ezelőtt, 2021. szeptember 18-án este, ugyanabban a brozóban a két férfi ismét nézeteltérésbe került egymással. A vitát a kocsmáros ezúttal is azzal zárta le, hogy kizavarta őket a helyiségből... Ám a szórakozóhely előtt a felek azonnal tovább folytatták perlekedésüket, melynek az lett a vége a vádirat szerint, hogy a korábbi eset sértettje, akit 2018. decemberében nyakon szúrt haragosa, ezúttal most ő támadott: ököllel és valamilyen eszközzel agyba-főbe verte vetélytársát, hajdani büntetőperük vádlottját.

A bántalmazott életveszéllyel járó koponyasérülést szenvedett, és eltört az egyik ujja is.

A január 25-i tárgyaláson a vádlott nem ismerte el bűnösségét. Vallomása szerint az események estéjén csupán meglökte a borozó belső helyiségében örökös ellenfelét, aki ugyan hátra esett, ám semmi baja nem történt. Hogy vetélytársa a későbbiekben hogyan szerezte a rendkívül súlyos sérüléseit, arról nem tudott mit mondani. Viszont a sértett sem, ugyanis idézése ellenére nem jelent meg a tárgyaláson.

Szegény kocsmáros viszont igen, neki látszólag már nagyon elege van a két, italozó életmódot folytató férfi régi viszályának, aminek minduntalan ő issza meg a levét. Meg a borozó jó hírneve, a helyiség bútorai, illetve az állandó tárgyalásra járások miatt a vállalkozása...

Itt tartunk most – a bizonyítási eljárás a sértett és igazságügyi szakértők meghallgatásával márciusban folytatódik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában