Besenyszög

2023.01.11. 17:00

Idén is kiemelt feladata marad a rendőröknek a gyermekek szabályos közlekedésre nevelése

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Polgárőr Szövetség január 7-én Besenyszögön rendezte meg a „Polgárőr vezetők közlekedésbiztonsági képzése” programot, melyen a vármegyei rendőrök is előadást tartottak.

Szoljon.hu

Az eseményen összegezték az elmúlt évet is a rendőrök

Forrás: police.hu

A mintegy 60 egyesületi vezető részvételével megtartott képzés célja többek között a polgárőrség és a rendőrség közötti sikeres, illetve hatékony közlekedési és balesetmegelőzési tevékenység összehangolása volt – olvasható a police.hu-n. Az eseményen egyeztettek a 2023-as év fő stratégiai irányvonalairól, amelyek között kiemelt cél a gyermekek szabályos közlekedésre nevelése, a biztonsági öv használatának tudatosítása és a gyermekek iskolába, illetve onnan haza történő biztonságos közlekedésének biztosítása.

Az előadáson Fehér Árpád rendőr alezredes a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság Közrendvédelmi Osztályának vezetője tájékoztatott a vármegye közbiztonsági helyzetéről, a közös szolgálatok tapasztalatairól, és az idén várható feladatokról. Megköszönte továbbá az évek óta tartó kiemelkedő együttműködést, amelyet a közrend, a közbiztonság és a balesetmegelőzés területén nyújtanak a polgárőrök. 

Dávid Mónika rendőr őrnagy VMBB titkár a 2022-es év baleseti tendenciáiról, a baleseteket kiváltó fő okokról és azok megelőzéséről tartott prezentációt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában