Kengyel

2023.01.12. 09:37

Keresőkutyával kutattak túlélők után, egy embert súlyos sérüléssel kórházba szállítottak

Teljesen megsemmisült egy családi ház melléképülete Kengyelen, ahol szerda este gázrobbanás történt. Az ingatlan tulajdonosát, egy húszas éveiben járó fiatalembert súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Jász KMSZ

Ahogy arról korábban hírportálunkon már beszámoltunk, felrobbant egy családi ház melléképület szerda este Kengyelen, a Táncsics Mihály utcában. A detonáció következtében a melléképület összedőlt, de a főépület tetőszerkezetében is kár keletkezett. A szolnoki hivatásos, a tiszaföldvári önkormányzati, valamint a kengyeli önkéntes tűzoltók hamar kiérkeztek. Az udvaron egy súlyos sérültet találtak, akit a mentők kórházba szállítottak. Úgy tudjuk, a ház tulajdonosa egy húszas éveiben járó fiatalember, aki a robbanás idején egyedül tartózkodott az ingatlanban. Szülei a szomszédos házban élnek.

– A környező épületekben szerencsére nem tett kárt a robbanás, viszont a melléképület teljesen megsemmisült. Kiemelném a kengyeli önkéntes tűzoltók gyors és szakszerű munkáját, akik elsőként értek ki a helyszínre, de a polgárőrök segítségét is szeretném megköszönni – mondta Gál József, Kengyel polgármestere. 

Mivel állapota miatt a fiatalember nem tudta megmondani, vannak-e még mások is a romok alatt, ezért a helyszínre riasztották a Tisza Mentőcsoport tagszervezetét, a zagyvarékasi Életjel Mentőcsoport keresőkutyás egységét.

– A melléképület szinte teljesen megsemmisült, hiszen ott történt a robbanás. Eléggé veszélyes volt a terület, de addigra a tűzoltók már eltávolították annyira a romokat, hogy a kutya be tudjon menni. Így tudtuk átvizsgálni a helyszínt, de szerencsére senki más nem volt már a robbanás területén – tájékoztatott Turi László, az Életjel Mentőcsoport vezetője. 

A katasztrófavédelem a káreseménnyel kapcsolatban tűzeseti helyszíni szemlét folytatott le.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában