Tiszamente

2023.01.04. 15:03

Négy férfit elragadott a Tisza, ketten megúszták, két társukat még keresik

Hétfőn este estek bele a Tiszába.

Mészáros Géza

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai jelenleg is keresnek két eltűnt férfit, akik információink szerint még hétfőn estek bele csónakjukból a Tiszába. A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya közleményben válaszolt érdeklődésünkre.

Megkeresésünkre Sipos-Kácsor Andrea alezredes, a főkapitányság sajtóreferense számolt be az esetről. Mint arról tájékoztatott, január 2-án az esti órákban a Tisza tiszaburai szakaszánál négy férfi közlekedett egy csónakkal. A vízijárműbe ez idáig tisztázatlan körülmények között nagy mennyiségű víz tört be, amely annak hatására süllyedni kezdett. Két férfinek sikerült kiúsznia a partra, két társuk azonban elmerült.

A bejelentést követően a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai a társszervek bevonásával soron kívül megkezdték a mentést és a kutatást. A részben elsüllyedt csónakot időközben megtalálták, a rendőr-főkapitányság munkatársai pedig kiemelték azt. A két eltűnt férfit a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai jelenleg is nagy erőkkel, vízen és szárazföldön is keresik.

Az esettel kapcsolatosan a vasúti, légi vagy vízi közlekedés veszélyeztetése miatt büntetőeljárás van folyamatban – tájékoztatta szerkesztőségünket közleményében a főkapitányság sajtóosztálya.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában