Zavartan viselkedett

2023.01.16. 15:07

Nem derült ki, hogy kivizsgálták-e a rendőrgyilkossággal gyanúsított férfit a szolnoki kórházban

Az egészségügyi intézmény betegjogokra való tekintettel nem adott információkat.

Mészáros Géza

Forrás: Bors

Mint arról beszámoltunk, illetve a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya is megerősítette, január 10-én 4 óra 5 perckor a Magyar Honvédség Kiss József 86. Helikopterdandár szolnoki helyőrsége előtt leparkolt egy jármű a laktanya előtt, majd abból egy zavartan viselkedő férfi szállt ki és a kapuban lévő fegyveres biztonsági őrrel szóváltásba keveredett. A helyszínre érkező egyenruhások felszólítását figyelmen kívül hagyva a férfi tovább folytatta a szabálysértést, illetőleg nem volt hajlandó hitelt érdemlően igazolni magát, ezért őt előállították.

A szolnoki rendőrök a 35 éves budapesti férfit rendzavarás és garázdaság szabálysértés elkövetése miatt eljárás alá vont személyként – előkészítő eljárás keretében – meghallgatták, továbbá vele szemben eljárást indítottak járművezetés bódult állapotban vétségének gyanúja miatt, egyben intézkedtek vezetési jogosultságának azonnali szüneteltetéséről. A büntetőeljárást a Szolnoki Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya, szakértők bevonásával folytatja – fogalmaztak.

Meg nem erősített információk szerint a január 10-én Szolnokon szabálysértési eljárás alá került illető azonos a január 12-én az ismert budapesti rendőrgyilkossággal meggyanúsított férfivel. Ezt a hírt azonban az általunk megkeresett hatóságok nem is cáfolták.

Ugyanakkor elektronikus levélben megkerestük a Hetényi Géza vármegyei kórház-rendelőintézet főigazgatóját, hogy megtudjuk, a szolnoki helyőrség előtt balhézó férfit bevitték-e a rendőrök vizsgálatra a Hetényi kórházba. Érdeklődésünkre Piroska Miklós főigazgató rövid közleményben tudatta: „...intézményünk az ellátott betegekről a betegjogokra való tekintettel információkat nem közölhet”. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában