Kék hírek

2023.01.09. 13:10

Rablás miatt nyomoz a rendőrség két szolnoki férfi ellen

A szolnoki fiatalok seprűnyéllel és ököllel bántalmazták a tiszaföldvári testvéreket, akiktől elvették a náluk lévő értékeket. A helyi rendőr járőrök a bejelentéstől számított egy órán belül elfogták a feltételezett elkövetőket.

Szoljon.hu

Forrás: Police.hu

A Szolnoki Rendőrkapitányság rablás miatt folytat nyomozást két szolnoki lakos ellen. A megalapozott gyanú szerint a 23 és 26 éves férfiak január 7-én 0 óra 30 perc körül egy szolnoki játszótérnél megszólítottak egy tiszaföldvári testvérpárt és cigarettát kértek tőlük. 

A testvérek ezt visszautasították, ezért a jogsértők „akkor adjatok ide mindent!” felszólítással követelték értékeiket, mindennek nyomatékául az idősebbik férfi a kezében lévő seprű nyelével arcon ütötte az egyik sértettet.  Az önmagukból kifordult jogsértők dulakodás során – további ökölütések és pofonok közepette – az egyik bántalmazott zsebéből személyes okmányokat és 3500 forint készpénzt, másikuktól a szemüvegét vették el.  A gyanúsítottak felszólították a sértetteket, hogy 10 perc múlva menjenek ki a helyi vasútállomásra, hozzanak számukra további készpénzt, cserébe visszakaphatják a személyes okmányokat – közölte a police.hu.

A testvérek azonban bejelentést tettek a Szolnoki Rendőrkapitányságra, így a járőrök – a beszerzett ruházat-, személyleírás és kiterjedt adatgyűjtést követően – egy órán belül elfogták a feltételezett elkövetőket.  Az eltulajdonított készpénzből 2295 forintot az egyik gyanúsított kabátjában, míg a személyes okmányokat egy lépcsőház elektromos kapcsolószekrény tetején találták meg a rendőrök. A bántalmazás következtében a testvérek – az elsődleges orvosi vélemény szerint – 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedtek.

A két férfit felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként kihallgatták, azonban mindketten tagadták a terhükre rótt cselekményt. A nyomozó hatóság a terheltek őrizetbe vételéről határozott és előterjesztést tesznek letartóztatásuk indítványozására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában