Búcsú

2023.01.26. 17:23

Szirénák szóltak a meggyilkolt rendőrért a szolnoki rendőr-főkapitányságon

Január 26-án kísérték utolsó útjára Baumann Pétert, akit egy őrjöngő férfi késelt halálra Budapesten. Az ország minden rendőrségén, így a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyeieken is gyászolják elvesztett kollégájukat.

Szoljon.hu

Megrendülten álltak a gyászoló rendőrök a szirénázó autó mellett

Forrás: Balesetmegelőzés Szolnok megye Facebook-oldala

Csütörtökön Mátészalkán végső búcsút vettek Baumann Pétertől, akit január 12-én késő éjjel, szolgálat közben késelt halálra egy őrjöngő férfi Budapest XI. kerületében. Ahogy arról akkor hírportálunk is beszámoltunk, egy ott lakó férfi az egyik szomszéd lakás ajtaját beszakította, és be akart jutni a lakásba. A kiérkező rendőrök intézkedni akarta a férfival szemben, ő azonban az egyenruhásokra támadt. Három rendőrt megszúrt, majd az utcára menekült. A három rendőr egyike, Baumann Péter olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a kórházban életét vesztette.

A Szoljon.hu információi szerint a támadó a végzetes éjszakát megelőzően a szolnoki laktanyánál randalírozott. A Szolnoki Rendőrkapitányságra a Magyar Honvédség Kiss József 86. Helikopterdandár szolgálatirányítója tett bejelentést január 10-én, miszerint leparkolt egy jármű a laktanya előtt, majd abból egy zavartan viselkedő férfi szállt ki és a kapuban lévő fegyveres biztonsági őrrel szóváltásba keveredett.

A temetésen bajtársai mellett a különféle társszervezetek, a katasztrófavédelem és honvédség vezetői is elkísérték utolsó útjára a fiatal rendőrt.

Ahogy az országban minden rendőrségen megemlékeztek róla, úgy a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányságon is szóltak a szirénák a hős egyenruhásért. A tiszteletadásról a jászkunsági rendőrök közösségi oldalukon is megemlékeztek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában