Kék hírek

2023.01.03. 15:11

Új vezető a kunszentmártoni tűzoltó-parancsnokság élén

2023. január elsejétől Vereb László tűzoltó őrnagy látja el a kunszentmártoni hivatásos tűzoltó-parancsnokság parancsnoki feladatait. Kinevezési okmányét január harmadikán egy ünnepi állománygyűlés keretében vehette át Matuska Zoltán tűzoltó ezredestől, a vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság első emberétől.

Szoljon.hu

Forrás: Mezőtúr KvK, Kunszentmárton HTP

Vereb László 1996-ban kezdte hivatásos pályafutását beosztott tűzoltóként Kunszentmártonban, majd két évvel később a parancsnokság Tűzmegelőzési Osztályának kiemelt főelőadója lett. Az újdonsült vezető 2012-ben került át a mezőtúri katasztrófavédelmi kirendeltség Hatósági Osztályára, innen vezetett vissza útja Kunszentmártonba és lett a parancsnokság vezetője – közölte a megyei katasztrófavédelem.

Az őrnagy eközben szakmai ismereteinek gyarapítása jegyében a pécsi Janus Pannonius Tudományegyetemen szerzett tűzvédelmi-műszaki szakoktató diplomát, de emellett munkavédelmi technikusi, veszélyesáru-ügyintézői végzettséggel is rendelkezik, továbbá elvégezte a katasztrófavédelmi mobil labor tanfolyamot. Munkáját 2006-ban belügyminiszteri jutalommal, 2007-ben pedig a Tiszazug Tűzoltója kitüntető címmel ismerték el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!