Tűz

2023.02.09. 17:41

20 éve történt - Sűrű füst ébresztette a betegeket, kismamákat, a Hetényi Géza kórházban tűz ütött ki

Az eset során senki nem sérült meg.

Szoljon.hu

4 óra 37 perckor kapták a riasztást

Fotó: Mészáros János

2003 ugyan nem most volt, mégis sokunk emlékezetében élénken él ez az év – olvasható az Országos Katasztrófavédelem közösségi oldalán.

Az egyenruhások legnagyobb rémálma vált valóra azon a vasárnap reggelen amikor 4 óra 37 perckor riasztották Szolnok tűzoltóságát a hírrel, hogy a Hetényi Géza kórházban tűz ütött ki. A 408 ágyas épület alagsorából kiinduló sűrű, gomolygó füst a kórház hétemeletes épületét teljesen elárasztotta.

Fertőző, robbanásveszélyes anyagok nehezítették a mentést végző emberek munkáját.

 A tömeges életveszély okán a legmagasabb kiemelt riasztási fokozatot rendelték el, a mentési munkálatokban 91 tűzoltó, 32 rendőr, 67 katona és 19 polgári védelmi munkatárs vett részt összesen 52 gépjárművel.

A tűzoltók habbal árasztották el az épület közműalagútját, és közben az irattári részleg oltását is végezték. Az oltási munkálatokkal párhuzamosan minden – az érintett épületben ápolt – beteget, összesen 248 embert, illetve a dolgozókat is sikerült biztonságba helyezni. 

Az alakulatok embereket menekítenek a tűz elől
Fotós: Mészáros János

 

Sokan segítettek a mentési munkálatokban
Fotós: Mészáros János

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában